Share:

CURSE

Zaterdag 21 January 2023

Ga mee op pad door een winters landschap met Kamerkoor Koriolis en dirigent Joris Derder. In hun nieuwste productie ‘Curse’ verkennen ze muzikale uitersten, balancerend op de grens tussen nirwana en de onderwereld. Het koor neemt je mee naar de onderste kringen van het inferno en laat je wegdromen in de paradijselijke wouden.

‘Curse upon Iron’ van de Estse componist Veljo Tormis zet de toon van het programma. Deze mantra voor gemengd koor en shaman drum is een poëtische caleidoscoop over de oerkrachten van staal. Het meeslepende epos over donker erts, brandende hoogovens en de slag van de smidshamer speelt zich af in een moerasbos bevolkt door wilde dieren.

Als tegengewicht maakte Joris Derder een arrangement van ‘Momentary’ van de Ijslandse componist Ólafur Arnalds. In een nevelig landschap schemeren de contouren door van gletsjers, fjorden en noorderlicht. Dit lyrisch werk is de helende huid rond een dreigende hartslag.

De dualiteit tussen vloek en zegen is het leitmotiv van dit concert. Het programma brengt een spectrum aan breekbare en onheilspellende composities van bekende en te ontdekken toondichters zoals Henry Purcell, Michael Barret, Jēkabs Jančevskis en Arvo Pärt. Het vierendertigkoppige koor krijgt gezelschap van percussionisten en kiest voor de industriële setting van SANTO op de oude fabriekssite De Porre in Gentbrugge.

Dit concert is een unieke en niet te missen productie van Kamerkoor Koriolis onder leiding van Joris Derder.
Tickets €18 & €14 (-26 jaar), kassa €20

21/01/2023
20:00
SANTO, Wijkpark De Porre, Peter Benoitlaan 78/80, 9050 Gent
Organisator: 
Kamerkoor Koriolis