Koriolis is een jong en Gents kamerkoor, dat werd opgericht in 2010. We willen een beetje onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen in roterende systemen verrassend afwijken, en dat translateren wij graag naar de koorwereld.

Werking / Repetities / Audities

[English version]

Werking

Koriolis doet twee à drie projecten per jaar, waarmee we telkens één à twee concerten trachten te doen. Wil je graag meer weten over onze werking? Lees onze visietekst:

Repetities

  • Dag: woensdag of in het weekend (uitzonderlijk ook op andere weekdagen)
  • Uur: 19u30 tot 22u30 (in de week)
  • Locatie: Rootputte 38, 9090 Melle.

Repetities gaan niet wekelijks door, maar worden vooraf bepaald aan de hand van de agenda van dirigent en zangers. Met tien repetities stomen we doorgaans een concert klaar. We streven er daarbij naar om de meerderheid van de repetities dicht bij het concert te leggen, zodat er intensief kan gewerkt worden aan afwerking. Dit geeft onze zangers meteen ook de kans om aan het begin van het project meer thuis te studeren. Het principe van ‘huiswerk’ geeft iedereen in Koriolis de kans om zijn eigen ritme thuis te bepalen en in de repetities te genieten van muziek maken.

Auditie

Koriolis doet twee à drie projecten per jaar, waarmee we telkens één à twee concerten trachten te doen. Momenteel houden we geen audities, maar als je interesse hebt, laat dan een berichtje achter op onze contactpagina, dan nodigen we je uit voor de eerstvolgende auditie.

De auditie van Koriolis bestaat uit twee delen:

  • Een keuzewerk: wij horen graag een aria of lied van jouw eigen keuze. Je kunt hiervoor rekenen op pianobegeleiding. Wie zelf geen stuk kan verzinnen, kan bij ons aankloppen voor inspiratie.
  • Een opgelegd werk: dit is een koorwerk, waarvan wij graag jouw partij te horen krijgen. De piano zorgt voor de aanvulling van de overige stemmen. Je krijgt dit werk een week voordien toegestuurd, zodat je het thuis kunt voorbereiden.

Stuur ons dus gerust een mailtje: info@koriolis.be

Meer info over onze repetities.

Heb je nog vragen? Contacteer ons.