Share:

Geannuleerd: CONCERT KLASSIEK & ARCHITECTUUR

Zondag 31 October 2021

Helaas is dit concert geannuleerd

In het stadhuis van Hasselt op zondag 31 oktober om 16 uur.

Klassiek & Architectuur nodigt ensembles uit om programma's te maken die aansluiten bij de specifieke architecturale kwaliteiten van de gekozen locaties. Op die manier koppelt de serie de belangstelling voor architectuur aan die voor nieuwste klassieke muziek.

Op zondag 31 oktober om 16 u. bezoeken we in deze concertreeks 't Scheep, het stadhuis van Hasselt. Het event start met een toelichting over het project door architect Steven Hendrickx van Jaspers-Eyers Architects. Vervolgens treedt het gemengd kamerkoor Koriolis op met het programma ELEMENTA, een selectie uit de mooiste muziek voor koor van de afgelopen decennia. U hoort composities van Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, Eric William Barnum, Paweł Łukaszewski, Jake Runestadt,...

Het Gentse Kamerkoor Koriolis probeert in zijn concertprogramma's een open vizier op de koorliteratuur te tonen. Ze willen enigszins onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen verrassend afbuigen tot krommen, en dat vertalen zij graag naar de koorwereld. Ze willen eigenzinnig uit de hoek komen, gaan voor kwaliteit en zoeken het minder bekende en/of meer uitdagende repertoire op.

Locatie: Stadhuis Hasselt, LImburgplein 1, 3500 Hasselt
Verdere info: Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be
www.orfeo.be/klassiek-en-architectuur

31/10/2021
16:00
Stadhuis Hasselt, LImburgplein 1, 3500 Hasselt
Organisator: 
Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

Koriolis