Share:

O Sun

Zaterdag 16 juni 2012

‘Alma ch’è tutta foco e tutta sangue, Si strugge e non si duol, mor’e non langue.’
(vert.: De ziel die één en al vuur en bloed is, smelt, doch voelt geen smart,
sterft, doch kwijnt niet weg.)

Kamerkoor Koriolis nodigt u van harte uit voor ‘O Sun’, een concert dat in het teken staat van vuur, licht en warmte. Centraal op het programma staat Six Fire-Songs van Morten Lauridsen, een cyclus van zes madrigalen uit 1987. De cyclus is geïnspireerd op zes Renaissance madrigalen, van o.a. Claudio Monteverdi, Carlo Gesualdo, Henricus Schaffen, die samen met Lauridsen op dit concert het verterende vuur bezingen waarin elke minnaar gewillig brandt, waarbij passie verdriet wordt en hartstocht pijn.

David Contes O Sun (2002) geschreven ter herdenking van 9/11, wordt verder geflankeerd door het prachtige Lux Aurumque van Eric Whitacre uit dezelfde periode. Deze en andere werken bieden de luisteraar een bad van licht dat loutering biedt na het passionele geweld van de fire-songs. O Sun…

Het concert vindt plaats in de St.-Machariuskerk op het prachtige Spanjepleintje, in de schaduw van de ruïne van de St.-Baafsabdij. Een zwoele zomeravond, vuur, muziek, uitwaaien en napraten bij een pittig drankje. Iets voor u? Dan hopen wij u daar graag te ontvangen.

Tickets: 8€ (-26) ; 12€

16/06/2012
20:00
Sint-Machariuskerk, Sint-Machariusstraat 1, 9000 gent
Organisator: 
Koriolis