Share:

Schemer

Zaterdag 2 December 2023

Maja Westerveld laat inwoners van Gent, Antwerpen en Mechelen elkaar ontmoeten in een bruin café waar wordt gezongen en gedanst, getreurd en gevierd

Het is nacht. Buiten regent het. Vanuit de verte zouden we het onweer horen naderen, als de muziek niet zo luid stond. Binnen in het café schemert het. De donkerrode gordijnen houden de realiteit zorgvuldig buiten. Het ruikt er naar schraal bier, luchtverfrisser met zomerbries, zweet en sigarettenrook. De vloer kleeft van verspilde drank en vertrappelde ambities. Maar vergis je niet: hier zindert de lucht van onstuimige levenslust. Van schalkse blikken, sterke verhalen en goede voornemens. Terwijl de buitenwereld in een rottempo voorbij dendert, wordt in deze kroeg met elke vezel van het lijf gezongen en gedanst, getreurd en gevierd. Wees welkom.

Samen met inwoners van Gent, Antwerpen en Mechelen maakt regisseur Maja Westerveld een voorstelling waarin het café hun ontmoetingsplek wordt. Zelf is ze lid van het Mechelse gezelschap Abattoir Fermé, dat muziektheater afwisselt met visuele creaties, dans, teksttheater en opera. Centraal in haar werk staan producties voor en door een breed publiek, los van leeftijd of cultuur. In Schemer brengt ze stadsbewoners bij elkaar en weeft ze hun verhalen samen tot een meerstemmig tableau.

Coproductie met Abattoir Fermé & All Arias (deSingel, Concertgebouw Brugge en LOD muziektheater, Muziektheater Transparant)

Data:
Vrijdag 10 november
Zaterdag 11 november
Zaterdag 18 november
Donderdag 30 november
Vrijdag 1 december
Zaterdag 2 december

02/12/2023
20:00
Begijnenstraat 27, 2800 Mechelen
Organisator: 
Coproductie met Abattoir Fermé & All Arias (deSingel, Concertgebouw Brugge en LOD muziektheater, Muziektheater Transparant)