Share:

Donderdag 11 maart 2021

Beste muziekliefhebber

Vandaag is het exact een jaar geleden dat Koriolis voor het laatst normaal en voltallig kon repeteren. Net als vele andere culturele organisaties hebben wij het grootste deel van het jaar onze werking moeten stilleggen. En toch kunnen we niet zeggen dat we echt hebben stilgezeten. Van een verjaardagsfeestje tot een nieuw logo en muzikale vooruitzichten richting 2022, we vertellen je er alles over!INTIEME VERJAARDAG

In het najaar 2020 was het 10 jaar geleden dat Koriolis met een 24-tal zangers haar eerste repetities aanving en op 27 februari 2021 was het al 10 jaar geleden dat Koriolis haar eerste concert gaf in de Cultuurkapel in Gent. We hadden gepland om dat eerste jubileum groots te vieren met een concert en feest in De Centrale: maar het mocht niet zijn!

Digitaal hebben we er een feestje van gemaakt voor zangers van toen en van nu, en samen keken we terug op 10 zalige jaren. We leerden dat ons mixed-media concert O Magnum Mysterium (met o.a. projectie van foto’s van Lieve Blanckaert) het favoriete concert was van onze dirigent Joris Derder. We ontdekten dat de gemiddelde scholingsgraad van het koor het hoogste ligt bij de tenoren en dat de gemiddelde compositiedatum van ons repertoire in 1953 ligt. En we stelden vast met hoeveel plezier iedereen terugdacht aan onze eerste koorreis (Oslo) en aan een knotsgekke vissersact op het water van de Reep tijdens het Gentse Wilde Mannen Woeste Wijven festival.
Wilde Mannen Woeste WijvenDIT IS KORIOLIS

Dat moment van 10 jaar bestaan stemt tot reflectie. Meer dan ooit weten we waar we met Koriolis willen voor staan: kwaliteitsvolle muzikale projecten die prikkelen dankzij een open blik op de koorliteratuur, een voorkeur voor frisse hedendaagse muziek en cross-over insteken. Inspiratie en passie, wendbaarheid en artistieke visie blijven belangrijke kernwoorden voor ons ensemble en dat willen we ook naar buiten toe uitstralen. Daarom zagen we in ons jubileum de perfecte gelegenheid om een nieuw logo te laten ontwerpen. Niet geheel toevallig doet het ook een klein beetje denken aan de Korioliskracht…

(Een nieuw logo en een terugblik op 10 jaar Koriolis)UIT ONS KOT

Ondertussen plannen we voorzichtig een eerste concert in het najaar, een groot jubileumfeest in het voorjaar van 2022, gevolgd door een concertreis naar Berlijn. Het is allemaal nog even wachten, maar toch kijken we er nu al naar uit om weer uit ons kot te mogen komen en weer als groep te mogen werken in gezamenlijke passie.

We hopen jou dan en daar te mogen ontmoeten, als zanger, als luisteraar, als liefhebber.

Koriolis logo